MENU

triangle

Sophiebella Dekenwasserij

Het wasproces

Jouw deken is je waardevol. Of het nou een dure of een goedkope deken is, hij ligt lekker op je paard en je wilt uiteraard dat je deken op de juiste manier wordt gewassen en gedroogd!

​Bij ons kun je ervan op aan dat wij je deken(s) met de grootst mogelijke zorg wassen en drogen. 

Wij gebruiken hiervoor een volledig computergestuurde Electrolux wasmachine die precies weet wat jouw deken nodig heeft. De machine wordt niet helemaal volgepropt zodat je deken voldoende kan bewegen en dus goed schoon wordt.

De dekens worden in een speciale droogruimte op dekenrekken gedroogd, waardoor de dekens hun vorm behouden en tijdens het droogproces niet zullen slijten.
Wij drogen de dekens NIET in een droogtrommel.

Bucas wash en conditioner.

Je kunt op het label aangeven wat voor wassing je wilt. Naast het normale wassen en waterafstotend maken kun je ook kiezen om je Bucas deken(s) te laten wassen met Bucas rug. Dit zorgt ervoor dat de deken waterdicht blijft.

Mocht je deken al niet waterdicht meer zijn omdat deze oud is of veel schade heeft opgelopen dan kunnen wij je deken hiermee niet meer waterdicht maken. 

Bucas rug wash zorgt er alleen voor dat de waterdichtheid en ademend vermogen van je deken intact blijft.

Naast de Bucas rug wash kun je ook kiezen om je deken te laten behandelen met Bucas rug conditioner. Dit is het waterafstotend maken van de teflonlaag welke aan de binnenkant van de buitenste laag zit.
Deze conditioner spuiten wij handmatig en gelijkmatig over de deken heen.

Waterafstotend wassen

Jouw waterdichte deken kunnen we op jouw verzoek wassen met onze ïmpregneer  wasmiddel, zodat je deken fijn waterdicht blijft. Het is belangrijk om te weten dat dekens die niet (meer) waterdicht zijn, door deze wassing niet waterdicht zullen worden. Alleen dekens die waterdicht zijn zullen hun waterdichtheid behouden.

Wil je je deken waterafstotend laten maken, geef dit dan aan. Deze kunnen we dan speciaal laten behandelen. 

Wassen en het milieu

Ook wij willen ons steentje bijdragen aan het milieu en zullen daarom uitsluitend biologische wasmiddelen gebruiken. We hebben deze keuze niet alleen gemaakt voor het milieu maar denken daarbij ook aan de rug van je paard. Veel paarden hebben problemen met de huid waarvan de eigenaar niet kan ontdekken hoe dat komt. Het is gebleken dat de problemen vaak overgaan als de huid niet meer in aanraking komt met parfum en schadelijke chemicaliën.

De Bucas en Horseware rug wash zijn overigens door de samenstelling ook 100% biologisch afbreekbaar.

Was je deken regelmatig.

Urine en mestplekken zijn een bron van bacteriën en schimmels en kan tot huidirritaties leiden bij je paard. Door je deken regelmatig te laten wassen voorkom je dit en gaat je deken het langst mee. Ook kunnen de ammoniak welke in de mest en urine aanwezig is de waterdichtheid van je deken aantasten.

Als deze eenmaal is aangetast dan kun je dat ook met een speciaal daarvoor ontwikkeld wasmiddel helaas niet meer herstellen. Dit is wel iets waar je van tevoren rekening mee moet houden.