MENU

triangle

Sophiebella Duitse herders

Zorg voor de pups

Ik fok uitsluitend volgens de regels van de Raad van Beheer, waar wij onze erkenning van hebben. Dit betekent bijvoorbeeld dat iedere teef pas een eerste nest krijgt als ze daar oud genoeg voor is en ook niet meer dan 1 nest per jaar krijgt. Voordat ze haar eerste nest krijgt moet ze onderzocht worden door de dierenarts en alleen bij goedkeuring mag er een nestje komen. Bij een dekking wordt uitsluitend gekozen voor een vader die net zo gezond is als de teef zelf en ook in het bezit is van de nodige keuringen en papieren net als de moederhond.

Sophiebella duitse herders

Tijdens de dracht wordt de teef gescand en wordt er aan het eind van de dracht een rontgenfoto gemaakt om te zien hoe veel pups er verwacht worden. De bevalling gebeurt bij ons thuis in een speciale werpkist onder mijn toezicht en met mijn hulp. De pups en de moeder worden goed verzorgd en extra in de watten gelegd.

De Pups worden voor het eerst ontwormd wanneer ze 2 weken oud zijn. Ze worden daarna nogmaals ontwormd bij 4 en bij 6 weken oud. Indien nodig krijgen de pups een ontvlooing. De pups krijgen hun eerste vaccinatie van de dierenarts en ze worden individueel grondig gekeurd door de dierenarts. De dierenarts controleert de puppy op zijn gezondheid en hiervan krijgt iedere pup een gezondheidsverklaring. De pups krijgen allemaal hun eigen Europese Paspoort met daarin bewijs van hun eerste vaccinatie en de gezondheidsverklaring. De Raad van Beheer komt het nest en de teef bij stamboom aan huis controleren en voorzien van een Chip. Er wordt dan ook DNA materiaal afgenomen,  de Raad van Beheer zorgt voor de Stambomen en de registratie bewijzen. De pups krijgen via ons een maand gratis verzekering bij PetPlan voor de nieuwe baasjes.

Socialisatie van de puppy’s

De pups blijven bij hun mama hier op de boerderij wonen tot ze 8 weken oud zijn.  Naast alle bovenstaande gezondheids zaken krijgt de pup ook zijn eerste indrukken van de wereld mee op onze boerderij. De pup leert spelen en knuffelen met volwassenen en kinderen, socialisatie met onder andere katten, kippen, andere honden en ook met paarden. De pup leert brokjes eten en water drinken, nageltjes knippen en een halsbandje dragen. De pups groeien in huis op. Dat betekent dat ze dus ook gewend zijn aan het geluid van de stofzuiger, wasmachine, en zo voorts. Er is zo veel te zien, ruiken en beleven in de nieuwe wereld van het pupje… En de eerste indrukken zijn heel belangrijk! In het filmpje zie je kort wat er bij ons op de boerderij loopt.

Onderstaand een foto van een paar pups bij ons. Op de boerderij is voldoende te ontdekken, en genoeg ruimte om te groeien en ravotten met de broertjes en zusjes.