fbpx

Wij zijn Bella en Sophie. Dit is ons verhaal.

Mijn moeders paard

14712441_139858086486775_2530435177063120896_nBella is het liefste paard dat ik ken en een pony met een bijzonder verhaal. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Friesland. Daar woonde ik met mijn zussen, mijn moeder, kippen, konijnen, katten, honden, een varkentje en drie Haflinger paarden. Mijn lievelingspaard was Bella.

Toen mijn moeder overleed in 2002, was ik acht en verhuisde ik met mijn zussen naar Almere. De paarden konden niet mee naar de drukke stad en moesten verkocht worden. Door de verkoop en de moeilijke tijd was er geen mogelijkheid om ze nog terug te zien. Waar de paarden uiteindelijk naar toe waren gegaan wisten wij niet.

 

We vinden elkaar terug

Tien jaar later gingen mijn vriend (inmiddels mijn man) en ik op een dag naar Friesland om het graf van mijn moeder te verzorgen. Het was een mooie, zonnige dag die een heel onverwacht einde kreeg. Op onze weg terug naar huis reden we langs de Friese weilanden. Ik ben altijd al een paardenmeisje in hart en nieren geweest, en kijk naar alle paarden die we onderweg tegenkomen. Opeens viel één paard me in de verte op. Ze kwam me zo bekend voor dat ik mijn vriend vroeg om meteen te stoppen. Ik kon mijn ogen niet geloven.

In een van de weilanden waar we langs reden stond een Haflinger merrie met een witte stip op haar voorhoofd en een roze vlekje op haar neus. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat ik het echt goed had gezien. Het was Bella! Het verrassende en mooie van dit bijzondere moment was dat Bella mij ook herkende en me kwam groeten zoals ze het vroeger ook altijd deed.

 

Voor altijd bij elkaar

Ik besloot dat ik Bella een plek terug wilde geven in mijn leven. Maar hoe doe je dat, als je niets af weet van paarden kopen? De broer van mijn moeder kwam me daar bij helpen. Samen met oom Arend konden we het zo regelen dat we Bella konden kopen van de eigenaar. Ze kon met me mee verhuizen naar de polder! Een maand later hebben we Bella meteen opgehaald.  – Sommige dingen gebeuren met een reden. Ik ben er van overtuigd dat dit een van de belangrijkste momenten was in mijn leven. Dankzij Bella heb ik mijn liefde voor dieren nog verder kunnen ontwikkelen, en heb ik de keuze gemaakt om van mijn hobby mijn beroep te maken. Bella is niet alleen mijn beste vriendin, maar ook degene met wie SophieBella begonnen en gegroeid is.

 

Het verhaal gaat door

Bella heeft een prachtige dochter gekregen met de naam Bonita. Op 15 mei 2020 hebben wij nogmaals een cadeau gekregen: Bella is oma geworden van een prachtige merrie die we Belezza hebben genoemd. De 3 generaties genieten samen van het leven bij ons op de Paddock Paradise.

Op 02-08-2021 heb ik helaas afscheid moeten nemen van Bella. Ze heeft haar laatste jaren heerlijk mogen genieten van haar welverdiende pensioen en heeft een leeftijd bereikt van 23 jaar. Ze zal nooit vergeten worden.

Samen zijn wij SophieBella

Wij werken inmiddels met een klein team op onze boerderij in Biddinghuizen. Ons team is hecht en sterk.We werken continue aan verbeteringen en uitbreidingen.

Klik hier voor informatie over onze pensionstalling
Klik hier voor informatie over onze leasepony’s en paarden