fbpx

Pension

SophieBella’s Paradise

 

 

Een fijne leefomgeving voor jouw pony of paard: opfok, recreatie en pensioen!

Bij SophieBella hebben wij verschillende manieren van huisvesten voor jouw pony of paard. Zo kun je ervoor kiezen om je paard op onze grote paddock paradise te huisvesten waarbij je pony/ paard in een natuurlijk kuddeverband leeft op een groot terrein of kun je ervoor kiezen je pony of paard te stallen op een eigen stukje met een uitloopstal. Voor kleine pony’s hebben we een speciaal stukje op ons terrein.

Bovenaan deze pagina vind je alles over onze paddock paradise en onze faciliteiten. Als je verder naar beneden scrollt kun je alle informatie vinden over onze uitloopstallen.

Alle  pony- en paardenrassen zijn welkom en alle leeftijden zijn welkom.

Een rustige en vredige kudde op de paddock paradise

De nieuwe manier van huisvesten waarbij jouw paard een gelukkiger en socialer, natuurlijker en gezonder leven heeft.

Bij SophieBella’s Paradise staat jouw pony of paard niet in een stal, maar mag zelf kiezen hoe en waar hij of zij de dag doorbrengt op ons grote terrein. Of dat nu de grote zandpaddock is, de vijver, de grote overdekte binnenplaats, het voerplein, de kapschuur, noem het maar op! De hele dag door is er vrije in- en uitloop. Nooit meer opgesloten!

Je paard heeft altijd beschikking tot goede kwaliteit hooi. Er zijn veel verschillende voerplaatsen verdeeld over het verharde deel van ons terrein. Iedere pony en ieder paard heeft dus altijd beschikking tot ruwvoer. Het voerplein is een speciaal stuk op ons terrein. Dit deel van het leefgebied is betegeld zodat je paard nooit perongeluk zand naar binnen krijgt tijdens het eten en daarnaast zorgt deze verharding voor natuurlijke slijting van de hoeven. Er zijn op dit deel van het leefgebied putten voor de afvoer van regenwater en het plein is dus nooit nat. Vanaf het voerplein is er een doorgang naar de grote zandpaddock met waterpoel.

Je paard maakt zelf vrienden en vriendinnen en kiest zelf bij welke pony’s of paarden hij/zij wil staan. Als je paard liever alleen is dan is ook daar voldoende ruimte voor. Onze grote zand paddock heeft een compleet gedraineerde bodem en daardoor staat je paard niet in de modder. Ons voerplein is betegeld met afvoerputten en komt daarom ook nooit onder water. De kudde is op een natuurlijke manier gemengd, ruinen en merries van alle leeftijden zijn welkom.

 

De kudde is een grote familie en de pony’s en paarden leven in vrede met elkaar op de paddock paradise. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie:

All- in volpension

SophieBella’s Paradise is een all inclusive pensionstalling. Dat betekent dat wij de volledige zorg van de pony’s en paarden op ons nemen. Onze pensiongasten hoeven niets te doen en komen alleen om te genieten. Twee keer daags wordt de hele paddock en het hele voerplein uitgemest door ons en daardoor blijft alles netjes. In de zomer wordt je pony of paard op de wei gezet en weer terug gehaald naar het andere deel van de paddock paradise. Als je paard of pony niet op de wei kan dan is het altijd mogelijk op de paddock of op het voerplein te blijven. Ons terrein houden we altijd netjes en schoon, 7 dagen per week. Wij wonen zelf op het terrein en daardoor
is er altijd toezicht op jouw pony of paard. Doordat  je paard bij ons alles krijgt wat hij/zij nodig heeft is onze pensionstal geschikt voor zowel opfok en volledig pensioen alsook reguliere pensionstalling.

Ruime openingstijden

Onze stal is iedere dag voor onze pensiongasten geopend van 09:00 tot 22:00. Ook op zondag en op feestdagen zijn wij open van 09:00 tot 22:00.

 

 

 

 

 

Dierenarts, hoefsmid, tandarts naar keuze

Wij hebben een vaste dierenarts, hoefsmid en tandarts op onze locatie. Als je liever gebruik maakt van een andere dierenarts, hoefsmid of tandarts  dan kan dat altijd.

Onze faciliteiten

 • Verlichte rijbaan 20×40 met eb- en vloed bodem. Onze rijbaan heeft een perfecte bodem en kan met alle weersomstandigheden bereden worden.
 • Round pen/ longeerkraal met een goede gedraineerde bodem.
 • Een kleine binnenbak om los te gooien, rijden of grondwerk te doen.
 • Cavaletti/ spring materiaal bij de rijbaan
 • Kleine hindernis/ crosscountry springtuin van boomstamhindernissen
 • Grote vijver om met je paard te zwemmen ‘s zomers, tevens voor grondwerk en aquatraining
 • Een eigen, zeer ruime zadelkast met een hoogte van ruim 2 meter en 80cm breed
 • Apart kluisje voor spullen van een eventuele bijrijder
 • Dekenrek, plaats voor je voerton buiten de zadelkast
 • Knusse kantine met uitzicht op de paarden
 • Toilet, omkleedruimte
 • Grote overdekte poets- en opzadelplaats met elektra voor scheerapparaat/ tandarts/ hoefsmid etc.
 • Trailerverhuur (ruime 1 paards Atec trailer) en trailer stalling (€20,- per maand)
 • Er is een vaste instructrice aanwezig. Eigen instructrice/ instructeur in overleg is welkom
  Iedere maandag is er een groepsles voor onze pensiongasten.  Deze les word gegeven door ORUN instructrice en is €12,50
 • Solarium op onze poetsplaats
 • Warmwater wasplaats en opvoel/ dierenarts-box
 • ‘s zomers weidegang op speciaal paardengras, wij zetten de pony’s en paarden voor je op het weiland. Weidegang is niet verplicht.


Opfok voor veulens

Wij bieden plek voor opfok van veulens in de kudde. Merries mogen ongeacht leeftijd in de kudde wonen, hengsten mogen tot ze geslachtsrijp zijn bij ons in de kudde verblijven. Castratie op onze locatie is mogelijk. Wanneer je pony of paard in opfok staat bij ons mag je van alle faciliteiten gebruik maken. Tevens is het mogelijk je drachtige merrie of merrie met veulen bij ons te huisvesten.

 

 

Hoe ziet onze plek er uit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben een ruim en open leefgebied voor de pony’s en paarden. De pony’s en paarden staan bij ons niet op stal, maar wij hebben ook niet het ‘traditionele’ paddock paradise systeeem. We hebben geen tracks of verschillende paden. Bij ons is alles een grote open ruimte, waardoor de paarden vrij zijn om precies te gaan en staan waar ze willen zonder dat de weg geblokkeerd raakt door een andere pony of paard.

Op de plattegrond zie je de indeling van ons terrein. De ponny’s en paarden beschikken over een grote ruime binnenplaats met vlasbodem bedekking en nog 2 ruime schuilplaatsen op het voerplein. Vanaf het voerplein kunnen ze de zandpaddock op. ‘s zomers kunnen de pony’s en paarden vanaf ongeveer mei tot en met oktober (als het weer he toelaat) de wei op. Weidegang is geen verplichting.

 

 

 

 

 

 

Onze uitloop stallen

Voor paarden die om wat voor reden dan ook niet in op onze paddock paradise kunnen wonen hebben wij op ons terrein speciale loopstallen beschikbaar. Dit zijn stallen met een vrije uitloop en overkapping. Via de voorkant heb je een overdekt looppad naar de stallen en aan de achterkant heeft ieder paard een eigen overkapping met een betegeld stuk paddock en een gedeelte zand. Deze paddocks en stallen zijn individueel afgezet waarbij de paarden wel de mogelijkheid hebben om met elkaar te knuffelen. Ze hebben hun eigen veilige plekje en toch sociaal contact en beweging. Aan de achterkant kan de stal ook gesloten worden door middel van een schuifdeur. Als je je paard dus enkel in de stal wilt dan kun je dat dus ook zelf bepalen.

Deze loopstallen worden alle dagen van de week uitgemest en iedere dag opgestrooid en de paarden hebben hier onbeperkt goed hooi te eten. Uiteraard hebben ze ook allemmaal hun eigen automatische drinkbak. Iedere stal heeft verlichting welke automatisch aan gaat wanneer het donker is en er is een mooi uitzicht over het terrein. De paarden krijgen onbeperkt hooi uit hun eigen speciale hooibak in de stal en krachtvoer kan klaar gezet worden om door ons gevoerd te worden aan je pony/ paard. De stallen zijn altijd met een lekkere dikke laag stro bedekt, als je liever een andere bodembedekking wil voor jouw paard dan kan dat in overleg.

Je pony/ paard heeft bij onze uitloopstallen dus een eigen paddockje vast aan de stal. Als je je paard nog extra wil losgooien dan kan dat in onze roundpen, binnenbak of onder toezicht op de grote zandpaddock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een speciaal plekje voor de allerkleinsten

Kleine pony’s zijn bij ons ook van harte welkom. Speciaal voor de kleintjes hebben wij een speciaal afgezet stukje met soortgenootjes. Het gereduceerde bedrag voor een (shetland)pony tot maximaal 1 meter is €125,- per maand inclusief BTW. Dit is volpension, inclusief hooi, stro en verzorging. De pony’s hebben een eigen “shettie paradise”, een ruime open stal, een afdak, betegeld pleintje en gedeelte zandpaddock. Er is onbeperkt hooi en er wordt iedere dag uitgemest en opgestrooid.

 

Welkom!

Onze tarieven zijn allemaal inclusief BTW en volledig all- in volpension. Dus ook  inclusief hooi, stro en uitmesten. Alles wordt op onze stal voor jou en je paard gedaan. Je hoeft nooit zelf uit te mesten, voeren of andere  klusjes te doen.

 

Volpension maand tarief shetlander en kleine pony: €150 per maand
Volpension maand tarief veulen tot 1,5 jaar: €160 per maand
Volpension maand tarief vanaf 2 jaar tot 3 jaar: €250 per maand
Volpension maand tarief vanaf 3 jaar: €350 per maand

Heb je een drachtige merrie, of heb je een merrie waarvan je een veulen wilt? Je kunt je drachtige merrie ook bij ons stallen samen met het (toekomstige) veulen.

 

Wil je eens komen kijken? Dit kan uitsluitend op afspraak. Voor een bezichtigingsafspraak kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben op dit moment nog plaats vrij.

 

Contact

Mosselweg 19, 8256 RA Biddinghuizen
info@sophiebella.nl