fbpx

Duitse Herders

Vom SophieBella’s Paradies

“Van SophieBella’s Paradijs”

Mijn liefde voor Duitse Herders is altijd al groot geweest. Deze passie heb ik kunnen uitbreiden op onze boerderij in Biddinghuizen, waar ik mijn eigen erkende hondenkennel ben gestart via de regels van de Raad van Beheer. Onze naam is: Vom SophieBella’s Paradies.
Op onze boerderij in Biddinghuizen kunnen onze honden echt hond zijn: ze leven zich uit op het terrein, krijgen veel aandacht en ze kunnen het goed met elkaar vinden. Het is samen een echte roedel. Ik ga geregeld met mijn honden het bos in en daarnaast houd ik me bezig met IPO (Internationale Prüfungs Ordnung). De I.P.O. cursus bevat drie onderdelen, te weten: Speuren, Appèl en het meest bekende, het pakwerk. Tot slot houd ik mij bezig met Canicross en gewoon knuffelen en tijd doorbrengen met mijn lieve honden.

Doelstelling fokkerij

Voorop staat bij mij het belang van het fokken van een geschikte en gezonde gezelschapshond. Onze honden zijn altijd röntgenologische getest op HD (heupdysplasie) en ED (Elleboogdysplasie). Dit is een afwijking die veel voorkomt binnen het Duitse Herder ras en daarom is het belangrijk dat dit uitgesloten wordt. Ook worden onze pups uit stamboom ouders altijd DNA getest. Naast lichamelijke gezondheid is vriendelijkheid van de hond erg belangrijk. Het is belangrijk om een hond te hebben waar je zowel de sport mee kan doen als een hond die geschikt is als betrouwbare metgezel. Onze honden en hun nakomelingen hebben stuk voor stuk een prachtige uitstraling. Wij hebben Duitse herders met stokhaar en langstokhaar (oud duitse herders).

Zorg voor de pups

Onze Duitse Herder dames worden uitsluitend gefokt volgens de regels van de Raad van Beheer, waar wij onze erkenning van hebben. Dit betekent bijvoorbeeld dat iedere teef pas een eerste nest krijgt als ze daar oud genoeg voor is en ook niet meer dan 1 nest per jaar mag krijgen. Bij een dekking wordt uitsluitend gekozen voor een vader die net zo gezond is als de teef zelf en ook in het bezit is van de nodige keuringen en papieren net als onze teven.

Tijdens de dracht wordt de teef gescand en wordt er aan het eind van de dracht een rontgenfoto gemaakt om te zien hoe veel pups er verwacht worden. De bevalling gebeurt in een speciale werpkist onder mijn toezicht en met mijn hulp. De pups en de moeder worden goed verzorgd en extra in de watten gelegd.

De Pups worden voor het eerst ontwormd wanneer ze 2 weken oud zijn. Ze worden daarna nogmaals ontwormd bij 4 en bij 6 weken oud. Indien nodig krijgen de pups een ontvlooing. De pups krijgen hun eerste vaccinatie van de dierenarts en ze worden individueel grondig gekeurd door de dierenarts. De dierenarts controleert de puppy op zijn gezondheid en hiervan krijgt iedere pup een gezondheidsverklaring. De pups krijgen allemaal hun eigen Europese Paspoort met daarin bewijs van hun eerste vaccinatie en de gezondheidsverklaring. De Raad van Beheer komt het nest en de teef bij stamboom aan huis controleren en voorzien van een Chip. Er wordt dan ook DNA materiaal afgenomen,  de Raad van Beheer zorgt voor de Stambomen en de registratie bewijzen. De pups krijgen via ons een maand gratis verzekering bij PetPlan voor de nieuwe baasjes.

Socialisatie van de puppy’s

De pups blijven bij hun mama hier op de boerderij wonen tot ze 8 weken oud zijn.  Naast alle bovenstaande gezondheids zaken krijgt de pup ook zijn eerste indrukken van de wereld mee op onze boerderij. De pup leert spelen en knuffelen met volwassenen en kinderen, socialisatie met onder andere katten, kippen, andere honden en met paarden. De pup leert brokjes eten en water drinken, nageltjes knippen en een halsbandje dragen. Er is zo veel te zien, ruiken en beleven in de nieuwe wereld van het pupje… En de eerste indrukken zijn zo belangrijk! In het filmpje zie je kort wat er bij ons op de boerderij loopt.

Onderstaand een foto van een paar pups bij ons. Op de boerderij is voldoende te ontdekken, en genoeg ruimte om te groeien en ravotten met de broertjes en zusjes.

 

Dit deel van de website is in bewerking. Nieuwe informatie en foto’s volgen deze zomer. Wij verwachten rond augustus / september weer een nestje van onze Sara vom Haus Acker x Devil van Liedehof.

Onze Duitse Herder Dekreu

Altai is een Duitse herder reu met een zacht en vriendelijk karakter voor familie en vrienden. Tegelijkertijd is hij van nature goed waaks en hij geeft deze twee goede eigenschappen door aan zijn pups. Hij houd van aandacht en spelen. Hij komt graag met je knuffelen. Naast familie hond, is altai ook een erg goede waakhond. Altai is een ervaren dekreu. Hij is in bezit van FCI stamboom. Daarnaast is hij volledig gekeurd op zijn heupen en ellebogen en is hij  röntgenologisch HD/ED vrij verklaard. Hij heeft klasse A heupen en ellebogen.
Altai dekt op natuurlijke manier. Dat kan bij ons op de boerderij. Altai dekt alle honden mits gezond. Het dekgeld bedraagt 250,-

 

Wachtlijst en informatie puppy’s

Wij verwachten nog puppy’s!

Je puppy is bij ons thuis meerdere malen ontwormd, gevaccineerd, gechipt, voorzien van een europees paspoort, gekeurd door de dierenarts en bij stamboom pups zijn ze ook in bezit van hun stamboom, DNA en afstammingsbewijs. De pup heeft altijd een gezonde vader en moeder, en mama is uiteraard altijd aanwezig bij de bezichtiging van de puppy’s.

 

Heb je interesse in een puppy? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Contact

Mosselweg 19, 8256 RA Biddinghuizen
info@sophiebella.nl