MENU

triangle

Sophiebella Pensionstal

Bij onze pensionstal SophieBella in Biddinghuizen hebben pony’s en paarden van elke leeftijd, elk ras en elk formaat de mogelijkheid om in vrijheid te leven. De paarden staan 24/7 als een kudde op ons omheinde terrein. Overdag in de kudde op  het grote terrein en ‘s avond een eigen box met onbeperkt hooi en een lekkere dikke bodem bedekking is ook mogelijk.

Alle  pony- en paardenrassen zijn welkom en alle leeftijden zijn welkom.

Introductie

Jij gunt jouw paard de beste verzorging. Daar hoort een goede hygiene  en onderhoud van je spullen natuurlijk ook bij! Bij dekenwasserij Flevoland kun je terecht voor het laten wassen van al jouw paardenspullen. Van regendekens en winterdekens tot dressuurdekjes, halsters  en westernpads. Vergis je niet in onze naam: ook buiten Flevoland genieten paardeneigenaren van onze service!

​Alle dekens, dekjes en andere paardenspullen worden met ecologische wasmiddelen gewassen. Dat is niet alleen goed voor het milieu,  maar ook voor de gevoelige paardenrug.

​Wij hebben een speciale industriele wasmachine met doseersysteem waardoor precies de juiste hoeveelheid middelen toegevoegd worden voor het beste resultaat. De spullen worden vervolgens in een speciale droogruimte aan de lucht gedroogd om de kwaliteit van de deken niet achteruit te laten gaan en de spullen fris blijven ruiken. 

Gratis ophalen en brengen

Wij rijden wekelijks een route om paardenspullen op te halen en vervolgens schoon en ingepakt terug te brengen. Zit je op onze route dan kunnen we ook bij jou de paardenspullen GRATIS ophalen en terugbrengen. Dit kan als het dicht bij de route is vanaf minimaal 8 dekens. De locaties waar wij op dit moment wekelijks komen zijn: Lelystad, Dronten, Zeewolde, Hierden, Almere, Muiderberg, Harmelen, Hardinxveld Giessendam, Nigtevecht, Weesp en Brakel. Staat jouw locatie er niet tussen? Neem contact op voor de mogelijkheden voor het ophalen en terugbrengen. Doe je dit met meerdere mensen, dan heb je al gauw het minimale aantal van 8 dekens en komen wij het dus volledig kosteloos op adres ophalen en weer schoon terugbrengen.

Ecologisch wasmiddel

Veel paarden zijn gevoelig voor chemische of geparfumeerde stoffen die bij normale wasmiddelen toegevoegd zijn.
Wij gebruiken uitsluitend EU-Ecologisch gekeurde wasmiddelen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor paardendekens.

Onze speciale grote (was)machine werkt met een voorgeprogrammeerd doseersysteem. Op deze manier kan er nooit teveel zeep toegevoegd worden aan het was proces. De PH neutralisator zorgt ervoor dat deze waarde altijd neutraal blijft. Dit is belangrijk voor de gevoelige paardenhuid.

Bovendien zijn deze ecologische wasmiddelen ook duurzaam en goed voor het milieu.

10% korting

Het wasproces

Jouw deken is je waardevol. Of het nou een dure of een goedkope deken is, hij ligt lekker op je paard en je wilt uiteraard dat je deken op de juiste manier wordt gewassen en gedroogd!

​Bij ons kun je ervan op aan dat wij je deken(s) met de grootst mogelijke zorg wassen en drogen. 

Wij gebruiken hiervoor een volledig computergestuurde Electrolux wasmachine die precies weet wat jouw deken nodig heeft. De machine wordt niet helemaal volgepropt zodat je deken voldoende kan bewegen en dus goed schoon wordt.

De dekens worden in een speciale droogruimte op dekenrekken gedroogd, waardoor de dekens hun vorm behouden en tijdens het droogproces niet zullen slijten.
Wij drogen de dekens NIET in een droogtrommel.

Bucas wash en conditioner.

Je kunt op het label aangeven wat voor wassing je wilt. Naast het normale wassen en waterafstotend maken kun je ook kiezen om je Bucas deken(s) te laten wassen met Bucas rug. Dit zorgt ervoor dat de deken waterdicht blijft.

Mocht je deken al niet waterdicht meer zijn omdat deze oud is of veel schade heeft opgelopen dan kunnen wij je deken hiermee niet meer waterdicht maken. 

Bucas rug wash zorgt er alleen voor dat de waterdichtheid en ademend vermogen van je deken intact blijft.

Naast de Bucas rug wash kun je ook kiezen om je deken te laten behandelen met Bucas rug conditioner. Dit is het waterafstotend maken van de teflonlaag welke aan de binnenkant van de buitenste laag zit.
Deze conditioner spuiten wij handmatig en gelijkmatig over de deken heen.

Waterafstotend wassen

Jouw waterdichte deken kunnen we op jouw verzoek wassen met onze ïmpregneer  wasmiddel, zodat je deken fijn waterdicht blijft. Het is belangrijk om te weten dat dekens die niet (meer) waterdicht zijn, door deze wassing niet waterdicht zullen worden. Alleen dekens die waterdicht zijn zullen hun waterdichtheid behouden.

Wil je je deken waterafstotend laten maken, geef dit dan aan. Deze kunnen we dan speciaal laten behandelen. 

Wassen en het milieu

Ook wij willen ons steentje bijdragen aan het milieu en zullen daarom uitsluitend biologische wasmiddelen gebruiken. We hebben deze keuze niet alleen gemaakt voor het milieu maar denken daarbij ook aan de rug van je paard. Veel paarden hebben problemen met de huid waarvan de eigenaar niet kan ontdekken hoe dat komt. Het is gebleken dat de problemen vaak overgaan als de huid niet meer in aanraking komt met parfum en schadelijke chemicaliën.

De Bucas en Horseware rug wash zijn overigens door de samenstelling ook 100% biologisch afbreekbaar.

Was je deken regelmatig.

Urine en mestplekken zijn een bron van bacteriën en schimmels en kan tot huidirritaties leiden bij je paard. Door je deken regelmatig te laten wassen voorkom je dit en gaat je deken het langst mee. Ook kunnen de ammoniak welke in de mest en urine aanwezig is de waterdichtheid van je deken aantasten.

Als deze eenmaal is aangetast dan kun je dat ook met een speciaal daarvoor ontwikkeld wasmiddel helaas niet meer herstellen. Dit is wel iets waar je van tevoren rekening mee moet houden.

Tarieven

Dekens

Winterdeken€ 15,00
Winterdeken met vaste hals€ 20,-
Losse hals€ 5,-
Zomer/fleexe/zweet/vliegendeken€ 12,50

Wassings

Impregneren/waterafstotend€ 7,50-
Losse hals impregneren€ 2,-
Bucaswash (waterdichtheid/ademend vermogen)€ 7,50
Bucas conditioner (waterafstotend maken teflonlaag)€ 7,50

Overige

Sjabrak/dekje€ 6,-
Transportbeschermers/peeskappen (per 4 stuks)€ 10,-
Halster€ 5,-
Westernpad/hondenkussen€ 12,50-

Resultaten

Dit was een verassing.. Soms zijn we zelf benieuwd wat voor kleur de deken eigenlijk heeft.
Ook deze donkere deken weer als nieuw..
Fijn om de deken netjes in plastic aan de klant te kunnen afleveren.
Deze kleur knalt er uit..
Mooi om te zien dat ook deze deken weer als nieuw is.
De mooie heldere kleur is weer terug..
Hier worden we nou blij van.
Even liggen rollen in kleizand..
En ook deze deken weer als nieuw
Dit vuil zat er al een aantal jaar op..
Deze deken kwam als een verassing uit de machine.